Wanneer?
Doordeweeks bijles tussen 15:00uur en 22:00uur en op zondag bijles tussen 10:00uur en 20:00uur

Waar?
Bijles vindt plaats in de omgebouwde schuur van Molenstraat 45 in Den Burg

Kosten? (vanaf september 2016, BTW n.v.t.)
Privéles 1-op-1 = 30,- per uur
Duo-les (2 leerlingen, dezelfde klas) = 20,- per uur / leerling
Studiegroep 3-8 ll: 10,- per uur / leerling
Examentraining 3-8 ll: 10,- per uur / leerling

Interesse?
Bel Marit: 06-24709827 of mail naar marit@mappits.nl

 

 

PROCEDURE BIJLES, HUISWERKBEGELEIDING & EINDEXAMENTRAINING

Hoe maak ik de opdrachten voor Wiskunde, Scheikunde, Natuurkunde en Economie? Waar kijk ik ze na? Hoe kan ik het beste nog extra oefenen als ik het niet snap? Hoe leer ik de woorden en grammatica voor Frans, Engels, Duits en Nederlands? Welke overhoormethode past het beste bij mij? Hoe maak ik een samenvatting of een overzicht voor Geschiedenis, Aardrijkskunde of Maatschappijleer? 

Ik ben in september 2013 op Texel komen wonen en in december 2013 begonnen met bijles geven. Bij het begeleiden van leerlingen ga ik niet uit van een specifieke theorie, omdat elk kind anders is en de wereld op zijn eigen manier bekijkt en interpreteert. Daarom geef ik persoonlijke maatwerkbijlessen en ga ik hierbij uit van de wensen, kwaliteiten en doelen van de tiener, door te luisteren naar de leerling en hier mijn aanpak op te baseren.

Een bijles begint meestal met het samen doornemen van de agenda en resultaten in Magister of Kunskapsskolan. We stellen dan prioriteiten en kijken samen naar de stof die gemaakt of geleerd moet worden. Met behulp van nieuwe methoden en technieken of juist een andere invalshoek in de uitleg, zal een leerling steeds meer inzicht krijgen in de stof. Leerlingen die alleen moeite hebben met concentratie, motivatie, discipline of planning zijn uiteraard ook van harte welkom. Je kunt bijles volgen in één of meerdere vakken tegelijk. Het is ook mogelijk om huiswerkbegeleiding in een groepje te krijgen of om in het voorjaar examentraining te volgen.

 

ACHTERGROND MARIT BENDER

Ik ben in 2002 afgestudeerd in de Sociale Psychologie aan de Universiteit van Leiden. Ik heb vervolgens drie jaar lang onderzoek gedaan en studenten lesgegeven op de Universiteit Maastricht bij de vakgroep Gezondheidsvoorlichting. In 2006 heb ik de overstap gemaakt naar de middelbare school en daar heb ik vier jaar lang Engels, Nederlands en Duits gegeven aan meerdere VMBO, MAVO, HAVO en VWO klassen op verschillende scholen. In mijn laatste jaar als klassikaal docent heb ik zelfs lesgegeven op een prachtig tallship, de "Regina Maris", voor School at Sea.

 

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR OUDERS EN LEERLINGEN

Leerlingen worden op een vaste dag en tijd per week ingepland (na een intakegesprek met ouders/verzorgers erbij) voor één of meer uren per week voor onbepaalde tijd. Ouders ontvangen aan het eind van elke kalendermaand een factuur met daarop de specificaties van het gemaakte aantal uren. Deze factuur wordt bij voorkeur per e-mail verzonden en in de begeleidende mail staat een toelichting op de voortgang van de desbetreffende maand van de leerling. Leerlingen ontvangen indien gewenst een dag voorafgaand aan de bijles een reminder via hun mobiele telefoon. Bijlessen moeten minimaal 24 uur van tevoren afgezegd worden bij eventuele afwezigheid om wat voor reden dan ook, anders wordt de ingeplande tijd in rekening gebracht. Inhalen, bijles tijdens de vakantie of incidenteel extra bijles inplannen is mogelijk in overleg. Er kan altijd per direct gestopt worden met de bijlessen zonder specifieke opgaaf van reden. Het is natuurlijk alleen maar mooi als een leerling het weer zonder extra hulp en begeleiding kan en wil gaan doen! 

 


Pagina laatst bijgewerkt door Mappits op 12-04-2018